Coronamaatregelen
Coronamaatregelen ijspiste 2021-2022*
- Bezoekers, personeelsleden en derden worden tijdig en duidelijk geïnformeerd over de
geldende preventiemaatregelen. Dat gebeurt door het ophangen van pictogrammen over de
volledige site van winterdorp KapAlpen: CST-controle verplicht, mondmaskerplicht, afstand
houden 1,5 meter, contacten beperken, goede ventilatie, … - De controlepost van het Covid Safe Ticket (CST) staat zo opgesteld dat bezoekers verplicht
worden om langs deze post te passeren voordat ze de schaatsverhuur en/of het
horecagedeelte kunnen betreden. Bezoekers worden daarop attent gemaakt door affichering
in het winterdorp en via de website. Een geldig CST is verplicht voor kinderen vanaf 12 jaar
en 2 maanden om toegang te krijgen tot het winterdorp. - Na controle (groen licht) ontvangt een bezoeker een polsbandje zodat hij zich vrij in het
winterdorp Kapalpen kan verplaatsen. - Mondmaskerplicht geldt in het winterdorp voor iedereen vanaf 6 jaar, ook voor alle
medewerkers en personeelsleden. - De horeca sluit ten laatste om 23.00 uur.
- Het mondmasker mag alleen af wanneer personen zittend consumeren aan een tafel of aan
de toog. - Een maximum van 6 personen aan een tafel is toegestaan (kinderen tot en met 12 jaar niet
meegeteld). Personen die onder hetzelfde dak wonen mogen met meer personen aan één
tafel zitten. - Desinfecterende handgels worden voorzien voor bezoekers op strategische plaatsen in de
horeca en in de schaatsverhuur.
- De uitbater stelt gepaste hygiënemaatregelen om de inrichting en gebruikte materialen
regelmatig te desinfecteren. - Toiletdames worden ingezet.
- Een goede verluchting van bezoekersruimtes is voorzien en een erkende
luchtkwaliteitsmeter in de horeca en schaatsverhuur zijn goed zichtbaar opgehangen voor
bezoekers (eveneens is een uitgeschreven actieplan aanwezig). - Alle medewerkers/personeelsleden zijn op de hoogte van de te nemen coronamaatregelen
en zorgen ervoor dat deze door bezoekers worden nageleefd (crowd control). - De uitbater van het smoutebollenkraam (Delforge) volgt het geldende horecaprotocol, zorgt
voor een geleiding van wachtrijen (social distancing) en stelt desinfecterende handgels ter
beschikking van zijn klanten en personeel. Ter plaatse consumeren kan alleen zittend en met
voldoende afstand van andere personen buiten de eigen groep.
*Deze coronamaatregelen blijven van kracht gedurende het volledige seizoen van de ijspiste, tot het
federaal Overlegcomité en/of het lokaal bestuur anders beslist.