Coronamaatregelen

 

 

Coronamaatregelen ijspiste 2021-2022*

  • Bezoekers, personeelsleden en derden worden tijdig en duidelijk geïnformeerd over de
    geldende preventiemaatregelen. Dat gebeurt door het ophangen van pictogrammen over de
    volledige site van winterdorp KapAlpen: CST-controle verplicht, mondmaskerplicht, afstand
    houden 1,5 meter, contacten beperken, goede ventilatie, …
  • De controlepost van het Covid Safe Ticket (CST) staat zo opgesteld dat bezoekers verplicht
    worden om langs deze post te passeren voordat ze de schaatsverhuur en/of het
    horecagedeelte kunnen betreden. Bezoekers worden daarop attent gemaakt door affichering
    in het winterdorp en via de website. Een geldig CST is verplicht voor kinderen vanaf 12 jaar
    en 2 maanden om toegang te krijgen tot het winterdorp.
  • Na controle (groen licht) ontvangt een bezoeker een polsbandje zodat hij zich vrij in het
    winterdorp Kapalpen kan verplaatsen.
  • Mondmaskerplicht geldt in het winterdorp voor iedereen vanaf 6 jaar, ook voor alle
    medewerkers en personeelsleden.
  • De horeca sluit ten laatste om 23.00 uur.
  • Het mondmasker mag alleen af wanneer personen zittend consumeren aan een tafel of aan
    de toog.
  • Een maximum van 6 personen aan een tafel is toegestaan (kinderen tot en met 12 jaar niet
    meegeteld). Personen die onder hetzelfde dak wonen mogen met meer personen aan één
    tafel zitten.
  • Desinfecterende handgels worden voorzien voor bezoekers op strategische plaatsen in de
    horeca en in de schaatsverhuur.

 

 

  • De uitbater stelt gepaste hygiënemaatregelen om de inrichting en gebruikte materialen
    regelmatig te desinfecteren.
  • Toiletdames worden ingezet.
  • Een goede verluchting van bezoekersruimtes is voorzien en een erkende
    luchtkwaliteitsmeter in de horeca en schaatsverhuur zijn goed zichtbaar opgehangen voor
    bezoekers (eveneens is een uitgeschreven actieplan aanwezig).
  • Alle medewerkers/personeelsleden zijn op de hoogte van de te nemen coronamaatregelen
    en zorgen ervoor dat deze door bezoekers worden nageleefd (crowd control).
  • De uitbater van het smoutebollenkraam (Delforge) volgt het geldende horecaprotocol, zorgt
    voor een geleiding van wachtrijen (social distancing) en stelt desinfecterende handgels ter
    beschikking van zijn klanten en personeel. Ter plaatse consumeren kan alleen zittend en met
    voldoende afstand van andere personen buiten de eigen groep.

    *Deze coronamaatregelen blijven van kracht gedurende het volledige seizoen van de ijspiste, tot het
    federaal Overlegcomité en/of het lokaal bestuur anders beslist.

Je wilt meer informatie?